Hamé podpořilo vybudování bezbariérové stezky

Hamé podpořilo vybudování bezbariérové stezky

Od roku 2009 to je v pořadí již devátá stezka zbudovaná v rámci projektu Klubu českých turistů „Turistika pro všechny“.

Slavnostního otevření se zúčastnil starosta města Svitavy Mgr. David Šimek a místopředseda Klubu českých turistů Zdeněk Cabalka, zástupci Lesů ČR, organizace pracující s handicapovanými spoluobčany a další hosté a partneři projektu „Turistika pro všechny“.

Bezbariérová turistická trasa je dlouhá 12 km s převýšením 50 metrů a je označena jako středně těžká (červená). Má tři okruhy, takže se dá zkrátit na 2,6 nebo na 7 km podle zájmu a možností vozíčkářů. Má sloužit vozíčkářům v doprovodu asistenta nebo pro elektrické vozíky. „Trasa stezky je vybavena lavičkami a informačními panely s mapou, které návštěvníky seznámí s turistickými zajímavostmi a krásami místní krajiny,“ sdělil Vratislav Chvátal, předseda spolku Klubu českých turistů.

V posledních letech se postoj společnosti k lidem s handicapem výrazně mění a zpřístupňování turistických oblastí pro osoby s postižením patří mezi důležité kroky. „Věřím, že takových projektů bude v České republice přibývat a že se tak handicapovaným dostane možnosti provozovat turistiku a žít svůj život naplno,“ říká Petr Kopáček ze společnosti Hamé, která budování bezbariérových turistických tras pro handicapované dlouhodobě finančně podporuje. Právě rozvoj přístupného cestovního ruchu představuje jednu z možností, jak lze lidem s různými druhy handicapů usnadnit cestování a tím přispět ke zlepšení kvality jejich života.

 Více informací o projektu