Biatlonová reprezentace je nastartovaná před novou sezonou

Biatlonová reprezentace je nastartovaná před novou sezonou

Jeden z klíčových strůjců úspěchů českého biatlonu Ondřej Rybář upozornil, že reprezentace se v poslední období  trochu potýkala s nemocemi a zraněními. „Zdravotní problémy mělo či ještě má hned několik členů reprezentace – celá třetina, onemocněl například Michal Šlesingr a teď nám onemocněla i Gábina Soukalová. Ta je i nadále členem mužského týmu, ale nyní bude více navázaná i na ženskou reprezentaci,“ řekl Ondřej Rybář, který se stal šéftrenérem české reprezentace. Ondřeje Moravce zase před letošní sezónou trápil zánět achilovek.

Více informací o českém biatlonu na www.fandimebiatlonu.cz

Hamé - hlavní partner českého biatlonu

Více odpovědnosti za mužskou reprezentaci přebírá Marek Lejsek  a Ondřej Rybář si ponechává supervizi. „S Ondrou Rybářem spolupracujeme již delší dobu a ta spolupráce klape, takže věřím, že se do toho postupně dostanu ještě více.“

„Příprava byla náročná a už se těšíme na závody,“ svěřil se Jaroslav Soukup, historicky první český olympijský medailista v biatlonu. 

Ženskou reprezentaci převzal před novou sezonou Zdeněk Vítek. „Pro můj další výkonnostní růst jsem už potřebovala změnu, protože jsem měla přípravy hodně dlouho stejné. Nyní jsme pozměnili tréninky a myslím, že to bude fungovat,“ řekla Veronika Vítková.

„O úspěchu loňské sezony se nám ani nesnilo,“ řekl prezident biatlonového svazu Jiří Hamza. Připomněl, že díky stabilnímu sponzorskému zázemí může svaz investovat  do budoucna a nakoupil tak na 150 biatlonových pušek pro oddíly po celé zemi.

„Biatlon se za poslední roky dostal díky vytrvalé práci mnoha lidí na české sportovní výsluní a získal si srdce statisíců fanoušků. Dokážeme opakovaně bojovat o medaile na vrcholných sportovních akcích, pořádáme významné světové soutěže na našem území a podařilo se nám oslovit silné partnery,“ shrnul Jiří Hamza.

Letošní sezonu špičkový biatlon  zavítá konečně i do Česka. Vysočina Aréna v Novém Městě na Moravě totiž bude ve dnech 6.-8.2. 2015 hostit 7. kolo světového poháru. Absolutní novinkou bude single smíšená štafeta dvojic v pátek od 15:00.  Více informací na www.vysocina-arena.cz

Hamé je od loňského roku hlavním partnerem českého biatlonu a v letošním roce se stalo hlavním partnerem také slovenského biatlonu.