Spolupráce se střední školou: studenti začali praxi v Hamé

Závod Hamé v Babicích s novým školním rokem tento týden odstartoval pilotní projekt spolupráce se Střední průmyslovou školou Otrokovice. Díky němu jsou již od září první studenti z oboru instalatér a elektrikář na odborném výcviku v tomto největším závodě Hamé a spolupráce bude probíhat i v dalších oborech včetně maturitních.

„Přímo v našem závodě jsme již zřídili Středisko odborného výcviku -  detašované pracoviště  a praktikantům se věnují speciálně vyškolení zaměstnanci Hamé. Absolventi pak případně mohou získat práci nejen v Babicích ale i na jiných pracovištích Hamé,“ shrnuje ředitel závodu Petr Nesrsta. Projekt počítá i s několika dalšími obory, jako je instalatér, mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení, aplikovaná chemie či kuchař-číšník.

 „Pro naši školu  je zásadní, aby naši žáci mohli získat praxi přímo v konkrétním závodě, kde po jejím absolvování mohou nastoupit po vzájemné dohodě jako zaměstnanci. Věřím, že i pro firmy je tato spolupráce přínosná, protože mohou dotyčné studenty dokonale poznat,“ vysvětluje Radomil Hanulík, zástupce ředitele této střední školy.

Pro mě to je dobrá možnost, jak se podívat do reálného provozu a osahat si v praxi to, co jsme dosud znali třeba jen z učebny případně dílen ve škole. Práce s elektřinou mě baví a závod v tomto nabízí zajímavé možnosti,“ shrnuje sedmnáctiletý student Dominik ze Zlína.

Hamé počítá s tím, že tento projekt spolupráce se školami postupně zrealizuje i ve svých dalších závodech.