Vyhlásili jsme 5. ročník soutěže o českého biatlonového superstřelce

Vyhlásili jsme 5. ročník soutěže o českého biatlonového superstřelce

Hamé jako hlavní partner českého biatlonu vyhlašuje ve spolupráci s Českým svazem biatlonu pátý ročník soutěže o nejlepšího střelce v kategorii dorostenci a dorostenky.

V celkem v devíti závodech Českého poháru v biatlonu v sezóně 2018-2019 budou naděje českého biatlonu závodit o odměnu v podobě roční zásoby trvanlivých  produktů Hamé. Celkový vítěz a vítězka obdrží nejen různé druhy pomazánek, paštik a jiných masových produktů, ale i džemy, zeleninové a rajčatové výrobky či dětské výživy, včetně výrobků, které v reklamách propagují hvězdy seniorské biatlonové reprezentace. O  kvalitní stravu v další přípravě tak bude mít postaráno. Dílčí ceny získávají i  vítězové jednotlivých závodů celého seriálu.

Pravidla této soutěže ponecháváme stejná jako v minulých letech, kdy rozhodujícím kritériem je bezchybná střelba. Jsme si vědomi toho, že právě tato je nezbytnou součástí celkového výkonu, se kterým pak můžeme konkurovat těm nejlepším v mezinárodních soutěžích. Dokazují nám to střelecké výkony nejen ve SP a IBU cupech , ale i v závodech mládežnických kategorií, jakými jsou IBU junior cupy, MSJ, MSD, MEJ, EYOF apod.“,  řekl ambasador soutěže  o nejlepšího střelce Vlastimil Vávra – koordinátor mládeže ČSB a ředitel soutěží ČP.

Hamé chce být i díky tomuto projektu partnerem nejen biatlonové reprezentace, ale celého českého biatlonu. Tato česká potravinářská firma se tedy snaží  po dohodě s biatlonovým svazem dlouhodobě podporovat rozvoj nových talentů, které jednou navážou na Michala Krčmáře, Veroniku Vítkovou nebo Ondřeje Moravce. Proto Hamé rozvíjí i tuto soutěž, která by měla pomoci ještě více motivovat mladé perspektivní české biatlonisty.

Odměna vítězům bude slavnostně předána v rámci vyhlašování celkových vítězů na finálním kole Českého poháru v Harrachově.

Vítězi minulého ročníku soutěže o nejlepšího střelce a střelkyni se v konkurenci  více než 130 dorostenek a dorostenců z celé republiky stali  Ondřej Mánek z jihočeského SKS Vimperk a Magdalena Bergerová z Jilemnice. Vítězství si vystříleli na 22 střeleckých položkách během čtyř kol biatlonových závodů Českého poháru sezóny 2017/2018.

Pravidla soutěže naleznete na www.fandimebiatlonu.cz, kde je  zveřejňováno také  průběžné pořadí soutěže a celkové výsledky.

 

 

Kalendář soutěží Českého poháru v biatlonu pro sezónu 2018/2019

Termín

Místo

Disciplíny

1. ČP         29.-30.12. 2018

Nové Město n.M.             

sprint, závod s hromadným startem

2. ČP         12.-13.1. 2019

Jablonec n. Nisou

sprint, stíhací závod

3. ČP         26.-27.1. 2019                     

Letohrad/MSD Osrblie/EYOF Pale

sprint , vytrvalostní / stíhací závod

MČR          23.-24..2. 2019 

Nové Město n. M.   

 sprint, stíhací závod

V. ČP         16.-17.3. 2019

Harrachov

sprint