Výrobek Hamé chilli omáčka - ostrá, slaná  - nabídka pro spotřebitele

Výrobek Hamé chilli omáčka - ostrá, slaná - nabídka pro spotřebitele

Reagujeme tímto na zjištění Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky, která při kontrole v listopadu loňského roku na Slovensku u jedné výrobní dávky  importního produktu Hamé chilli omáčka - ostrá, slaná  DMT 10.1.2021, identifikovala to, že obsahuje potravinářské přídatné látky E 110  a E124. Užití daných  látek  do některých kategorií potravin – mj. do těchto kořenících přípravků – není  na území Evropské unie od výroby po roce 2013 povoleno.

Ihned po upozornění od slovenské veterinární správy začala společnost Hamé jednat, výrobky  dané šarže stáhla ze slovenského trhu a řešila to okamžitě s dodavatelem, jemuž byly tyto  výrobky také vráceny. A všechny uvedené výrobky dodávané od okamžiku zjištění  na slovenský trh jsou již bez uvedených látek. Na český trh nebyla zjištěná výrobní dávka vůbec dodána.

Upozorňujeme v této souvislosti, že tyto potravinářské přídatné látky  E 110  a E124 jsou v potravinářském průmyslu schváleny, mohou se  standardně užívat v mnoha kategoriích dalších potravin, například ve  žvýkačkách, cukrovinkách, ochucených tavených sýrech, polevách, hořčicích, džemech, ochucených nápojích, ovocných vínech atd.  

Naši zákazníci a jejich spokojenost s našimi výrobky je pro nás jednoznačnou prioritou. Proto jsme  jako seriózní firma učinili vstřícný krok a nabízíme všem, kteří zakoupili chilli omáčku s těmito dvěma přídatnými látkami, že se na nás mohou obrátit a my jim produkt vyměníme, případně vrátíme peníze. Obracet se můžete na tyto kontakty: office@hame.sk; telefon: 00421 260 3005 11. Výrobky můžete posílat i na následující poštovní adresu, prosíme jen, abyste přitom uvedli vaše kontaktní údaje a informaci, zda chcete vyměnit výrobek či vrátit peníze: HAMÉ SLOVAKIA spol. s r.o. Hlavná 44/A , 900 31 Stupava, Slovenská republika

Hamé chilli omáčku - ostrou, slanou dodává Hamé již mnoho let primárně na slovenský trh. Tento výrobek Hamé nevyrábí, pochází od dlouholetého dodavatele, který jej importuje z Vietnamu.