Veletrh SIAL pomohl Hamé k novým zakázkám v Číně

Veletrh SIAL pomohl Hamé k novým zakázkám v Číně

Hamé úspěšně představilo své výrobky na největším asijském potravinářském veletrhu SIAL, který se v květnu uskutečnil v čínské Šanghaji. Návštěvníkům
 a potenciálním obchodním partnerům reprezentanti Hamé předvedli mj. kojenecké výživy, paštiky a pomazánky, kečupy, omáčky či džemy. A výrobky  Hamé se ze strany čínských obchodníků setkaly s velkým zájmem. Nové pomazánky EasySandwich byly dokonce na veletrhu zařazeny mezi 30 nejinovativnějších produktů.

Výrobky Hamé v Číně osobně podpořil i český ministr zemědělství Marian Jurečka, kterého při jeho jednáních v Pekingu a Šanghaji doprovázel generální ředitel Hamé Martin Štrupl s dalšími členy  podnikatelské delegace.

Čína je pro nás zatím co do objemu malým trhem, dosud jsme tam vyváželi několik kontejnerů ročně. Nyní ale i díky zlepšování oficiálních česko-čínských vztahů rostou šance také pro nás. Nedávná obchodní jednání v Pekingu a Šanghaji, kterých jsem se účastnil, vypadala hodně slibně. Na veletrhu SIAL se nám podařilo uzavřít dohody se čtyřmi firmami o distribuci našich výrobků hned v pěti čínských provinciích. Nejen kojenecké výživy, ale i naše kečupy, omáčky a džemy se tak díky nim začnou v brzké době prodávat v tamních sítích kamenných i elektronických obchodů,“ vysvětlil Martin Štrupl, generální ředitel Hamé.