Hamánci do nemocnic

Více než 1500 kusů masozeleninových kojeneckých výživ Hamánek darovala v uplynulých dnech potravinářská společnost Hamé několika nemocnicím a dalším veřejně prospěšným zařízením v Česku.

Zástupci Hamé osobně předali výživy v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně a také Uherskohradišťské nemocnici, kde je převzali primáři tamních dětských oddělení -  Jan Petrželka v Uherskohradišťské nemocnici a Lucie Svitálková v nemocnici T. Bati. Kojenecké výživy  putují také do Thomayerovy nemocnice v Praze a potravinové banky ve Zlíně.

Tyto dary velmi potěšily. Například primář dětského oddělení Uherskohradišťské nemocnice MUDr. Jan Petrželka k tomu řekl:  "Pamatuji si na dobu, kdy se kojenecká strava připravovala v mléčné kuchyňce dětského oddělení. Před časem, když jsme přecházeli na průmyslově vyráběné jídlo, jsem byl k této změně značně skeptický. Musím poctivě přiznat, že jsem se hluboce zmýlil. Za dobu, kdy používáme kojeneckou stravu v lahvičkách, jsem si potvrdil, že strava je bezpečná, pestrá, chutná a kvalitní. Tedy že je hygienicky nezávadná, má široký sortiment, je chuťově vyvážená a že obsahuje všechny potřebné živiny důležité pro naše nemocné i zdravé děti."

A generální ředitel Hamé Martin Štrupl připomněl: „Jsme sice dnes již velká firma s mezinárodním dosahem, máme však stále moravské kořeny.  Ve zlínském kraji sídlí hned tři naše závody, centrální distribuční sklad a ředitelství celého Hamé. Zajímá nás, co se zde děje a naše společensky odpovědné aktivity se snažíme uskutečňovat primárně v blízkosti tohoto jádra naší výroby, ať již jde o dlouhodobou spolupráci s Krajskou  nemocnicí T. Bati, Uherskohradišťskou nemocnicí, podporu místních akcí nebo dary dětským domovům, azylovým domům a dalším veřejně prospěšným zařízením.“

Hamé s nemocnicemi spolupracuje dlouhodobě. Daruje například pravidelně nové monitory dechu pro novorozence.

Masolezeninové kojenecké výživy Hamánek Hamé vyrábí ve svém závodě v Kunovicích, ovocné kojenecké výživy pak produkuje závod v jihomoravském Podivíně.