Galerie finále Hamé Sweet Fashion 2014

Galerie finále Hamé Sweet Fashion 2014

Dvaadvacetiletá studentka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Nikola Susová se stala vítězkou druhého ročníku česko-slovenské soutěže pro mladé návrháře Hamé Sweet Fashion. Její „upíří“ kolekci nazvanou „Strawberries Juicer“ zvolila porota na slavnostním finálovém galavečeru celé soutěže, který se uskutečnil ve středu 5. 11. v Muzeu Stará čistírna v Praze. Na druhém místě mezi finálovými kolekcemi „s vůní ovoce“ skončila se svou „malinovo-borůvkovou“ kolekcí „Juicy Splash“  Michaela Mathonová, studentka Střední školy umění a designu, stylu a  módy a Vyšší odborné školy Brno. Třetí místo pak získala Petra Zákoucká z Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, která své šaty zase zpodobnila jako geometrické tvary připomínající strukturu ovoce.

Soutěž Hamé Sweet Fashion vyhlásila v březnu společnost Hamé, přední český producent kvalitních džemů s vysokým podílem ovoce, povidel a dalších výrobků z ovoce. Přihlásit se do ní mohli všichni studenti středních, vyšších odborných i vysokých škol v Česku i na Slovensku. Úkolem soutěžících bylo navrhnout modely a módní doplňky, které připomínají ovoce, ať již tvarem, barvou či příchutí, nebo tyto sladké plody dokonce přímo obsahují.

Více informací k soutěži a finále

PODÍVEJTE SE NA GALERII VŠECH FINALISTŮ

Přečtěte si rozhovor s vítězkou finále Nikolou Susovou

Podívejte se na video z finále soutěže

Netradiční módní přehlídka v Muzeu Stará čistírna v Praze se opravdu vydařila. Porota na ní vybírala mezi devíti finálovými kolekcemi tvořenými celkem 18 různými modely „s vůní ovoce“, které navrhli a sami vyrobili studenti z celé země. Hosté se tak během galavečera plného nápaditých vizuálních efektů a animací mohli pokochat oděvy s hříšným jablkem, sladkou meruňkou, divokou limetou a další šaty inspirativního tvaru a z netradičních materiálů.  Celkem bylo do soutěže přihlášeno  téměř 400 modelů, což je více než trojnásobek proti loňskému ročníku.  

V porotě zasedli také Adéla Bartlová, alias Ada, známá módní bloggerka a autorka webu modnipeklo.cz, Iveta Vítová (Lutovská) - Česká Miss 2009, moderátorka TV NOVA Kristina Kloubková, Dagmar Vaňková - šéfredaktorka časopisu Burda,  Marek Cagášek – generální ředitel společnosti JPServis, vítězka loňského ročníku soutěže Mira Veselá a také generální ředitel Hamé Martin Štrupl. 

Celým večeremelegantně provází herec a moderátor Roman Vojtek.

Vítěz soutěže získává od společnosti Hamé odměnu 50 000 Kč, druhý v pořadí si odnáší 25 000 Kč a třetí 10 000 Kč. Vítězka ceny Facebookovského profilu Sladká neřest, kterou zvolili sami fanoušci hlasováním, zase získává půlroční zásobu sladké produkce Hamé.

Výsledky finále 2. ročníku soutěže Hamé Sweet Fashion:

  • 1. místo: Nikola Susová (22 let), Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, kolekce „Strawberries Juicer“
  • 2. místo: Michaela Mathonová (24 let), Střední škola umění a designu, stylu a mody a Vyšší odborná škola Brno, kolekce „Juicy Splash
  • 3.  místo: Petra Zákoucká (21 let), Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, kolekce „Struktury“

Speciální cena fanoušků Facebookovského profilu Sladká neřest: Gabriela Samková (18 let), Střední škola umění a designu, stylu a mody a Vyšší odborná škola Brno, kolekce „Sladká a Svěží“

Ve finále Hamé Sweet Fashion se také představili:   

  • Linda Havrlíková (23 let),Technická univerzita v Liberci, kolekce „JAMMIN"džemování"
  • Zdeněk Janoušek (22 let), Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, kolekce „Tropické ovoce“
  • Petra Zákoucká (21 let), Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, kolekce „Struktury“
  • Martin Franček (21 let),  Technická univerzita v Liberci, kolekce „Hriešne ovocie“
  • Valérie Jurčíková (16 let) a Lucie Jašková (17 let), Střední uměleckoprůmyslová škola Uherské Hradiště, kolekce „Twisted Lime“

Veškeré podrobnosti o soutěži jsou dostupné na www.sladkanerest.cz, kde najdete i spoustu sladkých receptů.

Podívejte se na záběry ze setkání všech finalistů v ateliéru Liběny Rochové

Podívejte se na fotogalerii z finále prvního ročníku Hamé Sweet Fashion