Hamé uspělo v České i Dětské chuťovce. A hned třikrát

Jaké jsou ty nejchutnější potraviny vyrobené v České republice? Už devětkrát o tom rozhodovala soutěž Česká chuťovka, a její juniorská odnož - Dětská chuťovka, jejíž slavnostní vyhlášení proběhlo pod záštitou předsedy Senátu Milana Štěcha a ministra zemědělství Mariana Jurečky v budově Senátu Parlamentu ČR.

Mezi zástupem menších firem z pekařské, cukrářské nebo řeznické branže se objevilo i několik větších firem. Potravinářská společnost Hamé dokonce dvakrát uspěla v chuťových preferencích dětských hodnotitelů: s dětským multi-balením Májka pro zlatíčka (bývalá dětská Májka), a také s ovocným snackem EasyFruit Exotic Party. Odborná porota soutěže  Česká chuťovka ocenila i další výrobek od Hamé - chlazené hotové jídlo značky Apetit Hovězí maso  s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem.

Pokud si naše výrobky zvolí přímo samotné děti, tak je to pro nás skvělá zpráva, protože jim jsou koneckonců i určeny. A samozřejmě nás těší,  že jsme obstáli i v konkurenci různých rodinných firem, které vyrábějí ve výrazně menším množství. Je to pro nás důkaz, že i v množství, v jakém vyrábíme my, dokážeme zachovat perfektní kvalitu. Dokonce se někteří porotci pokud vím nechali při hodnocení slyšet, že takovou rajskou nedělala ani jejich maminka, prohlásil po vyhlášení výsledků Martin Štrupl, generální ředitel skupiny Hamé.

Značkou Česká chuťovka 2017 se tak může nově pyšnit 147 výrobků a značkou Dětská chuťovka 2017 pak dalších 28. Na slavnostním vyhlášení si ocenění převzali zástupci 74 českých firem. „Pořádání takovéto soutěže považujeme za výborný nápad. Ukazuje totiž, že čeští výrobci svým zákazníkům nabízejí vysoce kvalitní potraviny,“ dodal Martin Štrupl.

Do soutěže se mohli hlásit pouze čeští výrobci, kteří dodávají potraviny na český trh. Aby uspěli, musely mít jejich produkty zejména vysoké chuťové vlastnosti a kvalitu, hodnotil se také například design.

Více na www.ceskachutovka.cz

Nová Májka pro zlatíčka

Májka pro zlatíčka je původní dětská Májka, která již po změně legislativy nemůže nést svůj původní název. Ve speciálním multipack balení slavné paštiky najdete hned čtveřici dětských paštik bez přidaných aromat a barviv a se sníženým obsahem soli. Tato paštika je i zdrojem železa a neobsahuje lepek, je tedy vhodná i pro celiaky. K dostání v maloobchodní síti a nebo snadno a rychle na www.hame-eshop.cz

Ovocný snack EasyFruit Exotic Party

Ovocný snack se 100 % ovoce a s vitamínem C v praktickém obalu. To je Easy Fruit Exotic Party, novinka od Hamé  s banánem a mangem. Neobsahuje lepek a konzervanty a je i bez přidaného cukru, vhodné už pro pětiměsíční děti. Hodí se jako ideální zdravá svačina do školy – splňuje i novou „pamlskovou“ vyhlášku“, vhodné i na cesty nebo pro dospělé do zaměstnání. K dostání v maloobchodní síti a nebo snadno a rychle na www.hame-eshop.cz