Nejen krása, ale především intelekt spojuje finalistky Miss Academia ČR 2013

Sedmnáctý ročník soutěže pro dívky z vyšších odborných a vysokých škol Miss Academia 2013 se bude konat 10. dubna v prostorách Městského divadla Zlín. A přesto, že se v České republice v poslední době se soutěžemi miss doslova roztrhl pytel, studentská volba miss se od ostatních v mnohém liší.

V první řadě zde nejde jen o krásu fyzickou, ale především o krásu vnitřní, nebo chcete-li o duši, intelekt a všeobecný rozhled. „Všeobecně uznávaný názor na soutěže miss je takový, že dívka musí mít především hezkou tvář. Právě tuhle mylnou představu soutěž Miss Academia boří. Protože tady mohou dívky veřejnosti dokázat, že modelky nejsou jen ramínka na šaty, ale že to jsou krásné, inteligentní, odhodlané a sebevědomé ženy, které mají (s)mysl,“ vystihuje podstatu soutěže loňská vítězka Veronika Kožíšková.

Pořadatelem a realizátorem celé akce jsou studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíněv rámci předmětu Komunikační agentura. „Mladí mladým“, tak by mohl znít slogan soutěže, kde jde mimo jiné o to vybrat tu, která by odpovídajícím způsobem reprezentovala svou generaci i školu samotnou. „Obdivuji mladé lidi, kteří se kromě studia starají o tak velký a náročný projekt. Přeji jim, aby vše klapalo přesně podle scénáře, a těším se na blížící se galavečer,“ shoduje se s nápaditou a obsahově pestrou dramaturgií letošního ročníku Martin Štrupl, generální ředitel společnosti Hamé, která letošní soutěž podpořila.

Charisma, slušnost, přirozený půvab, zajímavá osobnost a inteligentní chování, to jsou kvality, které porota u finalistek každoročně hledá. Právě odklon od ustáleného modelu podobných soutěží miss chce připomenout, co je v dnešní době tak nesmírně důležité. A to je nutnost dostat se pod povrch věcí, za horizont jejich běžného stavu. Nespokojit se s mainstreamem, ale chtít od všeho a všech mnohem víc.