Spolupráce Hamé s Ergotep přinesla práci zdravotně znevýhodněným

Potravinářská společnost Hamé navázala spolupráci s družstvem invalidů Ergotep, které patří mezi největší zaměstnavatele zdravotně znevýhodněných v České republice. Hendikepovaní pracovníci mají na starosti logistiku a distribuci e-shopu Hamé.

Pro spolupráci s Ergotepem jsme se rozhodli proto, že je to tradiční, renomovaná česká firma, která dokáže garantovat kvalitní služby. Zajistit vhodné a dlouhodobé pracovní umístění pro zdravotně znevýhodněné občany je z našeho pohledu velmi důležité a jsme proto rádi, že i my se můžeme do tohoto procesu zapojit,“ uvedla Marcela Mitáčková, marketingová ředitelka společnosti Hamé.

Zdravotně postižení lidé mají na starosti distribuci a logistiku e-shopu Hamé www.hame-eshop.cz, přes který mohou zákazníci výhodně nakupovat výrobky značek jako Hamé, Otma, Znojmia nebo Vasco da Gama. Náplní jejich práce je kompletní odbavení zákaznické objednávky, tj. komunikace se zákazníkem, vyskladnění, zabalení a odesílání samotných objednávek.

Jiří Herynek, ředitel interního obchodu Ergotepu, dodává: „V našem týmu zaměstnáváme 95% hendikepovaných spolupracovníků, celkem na mém útvaru je to 140 zaměstnanců. Pracovní místa
 a pracovní dobu individuálně řešíme podle aktuálního zdravotního stavu zaměstnance a je mu přizpůsobena dle jeho potřeb. Celý proces realizujeme z jednoho místa a to přímo z logistického centra v Proseči. Poskytujeme komplexní servis pro e-shopová řešení
“.

E-shop Hamé www.hame-eshop.cz funguje ve spolupráci s portálem Aukro od loňského léta. Zákazníci této potravinářské firmy si mohou jeho prostřednictvím pohodlně z domova nakoupit své oblíbené výrobky. Aktuálně je v nabídce obchodu přes 500 různých trvanlivých výrobků.

Na www.hame-eshop.czsi zákaznícimohou zakoupit i cenově zvýhodněné skupinové balení s více výrobky a Hamé nabízí i různé akce  - například Valentýnský balíček, Velikonoční, Vánoční atd. Při nákupu nad 499 Kč je doprava poskytována zdarma. Zákazníci e-shopu Hamé si mohou vybrat hned z několika způsobů přepravy i platby, od převodu hotovosti, platbu kartou online nebo platbou při převzetí či na dobírku.

Ergotep, družstvo invalidů funguje od roku 2003 s hlavním záměrem integrovat lidi se zdravotním postižením do společnosti, od počátku má statut chráněné dílny. V současné době zaměstnává 210 lidí. Pro své zaměstnance vytváří pracovní místa na vysoké úrovni s možností růstu profesního i osobního. Více na  www.ergotep.cz