Finanční výsledky za první polovinu roku 2012

Finanční výsledky za první polovinu roku 2012

„Zatímco prodej v České republice stagnuje, došlo k výraznému zvýšení obratů zejména v Maďarsku, Rusku, Rumunsku, na Ukrajině a v dalších zemích, kde má Hamé své dceřiné společnosti,“ sdělil generální ředitel společnosti Hamé Martin Štrupl. Nejvíce si polepšil rumunský závod, který vykázal nárůst tržeb o 45 % proti stejnému období v roce minulém. Dceřiný závod v Rusku je také úspěšný - vykázal zvýšení o 18 %.

Největší podíl na dosažených tržbách v rámci komodit má masová produkce. Zájem o tyto výrobky dosáhl 39 % z celkového prodaného množství zboží.

Do konce roku by celková výroba produktů měla dosáhnout 95 tisích tun, z toho do konce června tohoto roku bylo vyrobeno již 39 tisíc tun. Společnost Hamé nově zařadila do prodeje například řadu paštik Od mistra řezníka či chlazená hotová jídla For single.

Do konce tohoto roku hodlá společnost investovat 150 milionů korun v rámci modernizace výrobního a technologického zařízení v závodě Fruta Kunovice, kde je realizována výroba chlazených paštik a chlazených hotových jídel a výroba kojeneckých výživ. „Důvodem investic v Kunovicích je zájem spotřebitelů o tento typ chlazených výrobků. Hodláme rozšířit i portfolio speciálních zejména pak bezlepkových potravin,“ vysvětlil Štrupl. Další finanční prostředky budou vydány i do modernizace závodů v Podivíně a v Babicích.

Novou charitativní aktivitou Hamé je spolupráce s Klubem českých turistů. Projekt, do kterého se společnost Hamé začlenila, nese název „Turistika pro všechny“. V rámci participace na tomto projektu bude v sobotu 22. září otevřena ve Vizovicích stezka pro handicapované osoby.

 

HAMÉ s.r.o. je přední českou potravinářskou firmou zabývající se výrobou trvanlivých i chlazených potravin, sídlo společnosti je v Kunovicích u Uherského Hradiště.  HAMÉ s.r.o. nabízí své výrobky pod obchodními značkami – Hamé a prémiovými značkami Otma, Veselá pastýřka, Znojmia, Hamánek a Hamé Life Style. V sortimentu Hamé nalezne svůj výrobek každý, kdo vyhledává kvalitu, tradiční i nové chutě a absolutní zdravotní nezávadnost potravin za příznivé ceny.