Tipy: jídla na cesty

 

Doba dovolených a cestování je pomalu tady. Přinášíme vám několik tipů, co byste si s sebou na cesty mohli vzít.

  • Májka, nejoblíbenější česká paštika s více než 50letou tradicí, kterou podle průzkumů konzumuje alespoň občas 90 % tuzemských spotřebitelů. Nemůže chybět na cestách, ať již v klasickém plechovém nebo hliníkovém obalu, nebo její novější druhy třeba ve skleněném obalu. Milovníci paštik s hrubší texturou mohou zvolit Májku s brusinkami,  Májku se zeleným pepřem. Kdo dává přednost krémovitějším paštikám, ocení jemnost Májky s kuřecím masem.
  • Rybí pomazánky EasySandwich  vyrobené na bázi zeleniny a rostlinných olejů – tuňák, makrela nebo sardinky. Lehká,  chutná a snadno roztíratelná pomazánka, ideální na váš sandwich, chléb či bagetu. Praktické a znovu uzavíratelné balení se hodí třeba na pohodovou svačinku, na výlet, na party nebo jen tak na chuť.
  • Luncheon meat z řady Vynikající kvalita  - Není klasičtější výrobek na táboření a opékání, než je tento produkt se 79 % kvalitního vepřového masa. Zvítězil i v nedávném testu produktů pořadu Černé ovce v České televizi. Snadno a rychle s ním kdekoliv vykouzlíte skvělý gurmánský zážitek. Udělejte si křupavé stripsy s pikantní omáčkou 
  • Svačinka Hamánek se 100 % ovoce bez přidaného cukru v praktickém moderním obalu, ocení děti i dospělí.
  • Hotová jídla EasyCup: ideální jako záloha na cesty. Za pár minut si ohřejete kvalitní pokrm  v mikrovlnce přímo v šikovném  plastovém obalu, nepotřebujete ani nádobí. Výrobek nabízí velkou porci a v této řadě jsou i další druhy jídel.
  • Vepřové ve vlastní šťávě z řady Vynikající kvalita, které má 90 % masa, vám zase garantuje, že nebudete mít hlad. Skvělé i jen tak s pečivem, nebo jako základ pro vaše vaření.
  • Pražská šunka -  jde skutečně o velký „flák“ libového masa s 80 % vepřové kýty. Tento solidní výrobek, který se snadno otevírá, je ideální nejen na cesty, ale právě i pro rodinné příležitosti, párty nebo pikniky v přírodě. Z typického „vajíčkovitého“ obalu tradiční Pražské šunky vyklopíte na talíř voňavé, křehké a jemně kořeněné maso, které je vynikající i za studena.
  • Nové grilovací omáčky Otma v  praktickém balení.  Sladší švestková, pikantní brusinková s chilli nebo čertovská vás skvěle doprovodí při vašem oblíbeném grilování. Hodí se k masu i zelenině. A díky modernímu obalu můžete dávkovat přesně tolik, kolik chcete.

Chystáte se na výlet? Podívejte se, co nenechat doma

Jedno i vícedenní výlety do přírody či za poznáním jsou na jaře a v létě oblíbenou kratochvílí mnoha Čechů. Vždyť co může být romantičtějšího než procházet se s partnerem ruku v ruce prosluněnými lesy, nebo nechat děti odpočinout od smogu města na čerstvém vzduchu? Aby se nám ale výlet podařil, je třeba se na něj přece jen trošku připravit.

Důležitou roli hraje samozřejmě znalost terénu – je velký rozdíl, jestli vyrážíme na místo, které známe jako svoje boty, nebo někam, kde jsme v životě nebyli. V takovém případě je samozřejmostí předem si trasu nastudovat a v ideálním případě s sebou vzít i mapu. Hodit se nám bude i znalost meteorologických předpovědí, aby nás v půlce cesty nezastihla bouřka.

Oblečení pak volíme podle počasí a bereme s sebou ještě jednu teplejší variantu. Svléknout mikinu můžeme vždy, ale pokud ji necháme doma, může se stát, že nám bude při změněn teploty chybět. Hodit se bude i náhradní suché tričko. Dobrá a rozchozená kotníková obuv je absolutní samozřejmostí – v keckách můžeme vyrazit někam k rybníku, ale dvacet kilometrů se v nich dobře nepůjde. 

Na záda samozřejmě hodí kvalitní turistický batoh – vyztužená záda a dostatek kapes je základ, s lehkým plátěným batůžkem do města bychom toho moc neušli. Zabalit bychom určitě neměli pláštěnku, svačinku, nějaké sladkosti a dostatek pití. Litr a půl minimálně, a to i v případě, že počítáme se zastávkou v nějakém kiosku nebo v restauraci.

Samozřejmostí je peněženka s doklady a telefon. Hodit se může i čelová baterka a lékárnička. Ta by měla v ideálním případě obsahovat desinfekci, prostředky na zakrytí rány, vatu, gumové rukavice, nůžky, pinzetu, spínací špendlík a základní léky. Doma v šuplíku by rozhodně neměly zůstat věci jako sluneční brýle či opalovací krém. Pamatujte i na kvalitní a dobře vybavený kapesní nůž – když už nic jiného, tak si s ním aspoň pohodlně uříznete chleba a namažete na něj paštiku ke svačině.

Přejeme pěkné zážitky z cest a dobré chutnání!